www.libssh2.org | Daily snapshots | Mailing list archive | Docs | Examples

Archive Index This month's Index

Subject: RE: Unable to exchange encryption keys

RE: Unable to exchange encryption keys

From: Oliver Nelson <oliver_at_ootbc.com>
Date: Tue, 12 Jan 2010 23:55:21 -0800

Daniel,

Here is the debug output from libssh2:

http://pastebin.com/f4f31eeb8

As you can see, after I get the failure event, I still get fingerprints
and those fingerprints are correct. But I can't actually see the
hostkey at all.

OLIVER

On 1/6/2010 3:00 AM, libssh2-devel-request_at_cool.haxx.se wrote:
> Message: 3
> Date: Tue, 05 Jan 2010 08:24:47 -0800
> From: Oliver Nelson<oliver_at_ootbc.com>
> To:libssh2-devel_at_cool.haxx.se
> Subject: RE: Unable to exchange encryption keys
> Message-ID:<4B4367CF.60301_at_ootbc.com>
> Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-1; format=flowed
>
> On 1/1/2010 9:53 PM,libssh2-devel-request_at_cool.haxx.se wrote:
>
>> > Message: 1
>> > Date: Fri, 1 Jan 2010 16:22:46 +0100 (CET)
>> > From: Daniel Stenberg<daniel_at_haxx.se>
>> > To: libssh2 development<libssh2-devel_at_cool.haxx.se>
>> > Subject: RE: Unable to exchange encryption keys
>> > Message-ID:<alpine.DEB.2.00.1001011620420.31607_at_tvnag.unkk.fr>
>> > Content-Type: TEXT/PLAIN; charset=US-ASCII; format=flowed
>> >
>> > On Thu, 31 Dec 2009, Oliver Nelson wrote:
>> >
>> >
>>
>>>>>> >>> >> I don't have a very deep understanding of how SSH works. I was under
>>>>>> >>> >> the impression that receiving the "Unable to exchange encryption keys"
>>>>>> >>> >> error I am getting was related to the reason that libssh2_session_hostkey
>>>>>> >>> >> isn't returning the hostkey.
>>>>>>
>>>> >>>
>>>>
>> > As the negotiation failed and no SSH connection was made, there's not a valid
>> > session setup. Or what am I not understanding?
>> >
>> > If you look at the thread history you'll see that I am getting a successful connection even though I get this error and can't see the hostkey. Also, the hash of the hostkey is correct. I can login without a problem. I'm using the connection in a port forwarding mode, and that works just fine. But when I started the testing I wasn't doing any key verification. I went to add that and came across this issue.
>>
> OLIVER
>

_______________________________________________
libssh2-devel http://cool.haxx.se/cgi-bin/mailman/listinfo/libssh2-devel
Received on 2010-01-13

the libssh2 team